sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

meidän monet kasvot

Tän postauksen idea ponnahti mulle, kun ottelin aikani kuluksi kuvia omasta naamastani peilin kautta. Poseeraukset muuttuivat ja vaikka olin kokoajan sama Lilja, en kuitenkaan ollut.
a1 Meillä kaikilla on varmasti kokemusta, siitä että eri tilanteissa käyttäydytään eri tavalla ja esimerkiksi kavereille puhutaan eri tavalla, kuin vaikka vanhemmille tai opettajille. Ei siinä ole mitään väärää.
a7a3 Rooleja on monia, minulla on koulu Lilja, kaveri Lilja, toisenkaveriporukan Lilja, blogi Lilja, vanhempien Lilja, poikaystävän kanssa oleva Lilja, yksin oleva Lilja ja monia muita. Kuka sitten todella olen? Olenko kaikki nämä yhdessä, vai esitänkö jossain piireissä jotakuta joka en oikeasti ole?  a4 Kun aloin ajattelemaan asiaa tarkemmin oli pelottavaa huomata, että en tunne itseäni tarpeeksi hyvin kertoakseni sitä. En tiedä kuka olen. Toivon tämän asian todella ajan mittaan aukeavan minulle. a5 Entä sinä, tarvitseeko sinun esittää jotakuta kuka et oikeasti ole? Jos vastasit myöntävästi, kerron sinulle salaisuuden: sinun ei tarvitse. Elät elämääsi itseäsi varten, mitä siitä jos kaikki eivät pidä siitä. Tärkeintä on, että itselläsi on hyvä olla.a9
Tulevaisuudessa minusta olisi ihanaa edistää ihmisten hyvinvointia paikoissa joissa ihmisillä ei ole hyvä olla. Haluaisin maailmaan tasa-arvon ja rauhan. Haluan paljon, mutta jos vain jaksaa uskoa ja tehdä töitä kaikki on saavutettavissa. Aloitetaan siitä, että me kaikki yhdessä olemme mukavia toisille. Jaetaan välillä hymyjämme ihmisille, jotka eivät muuten hymyjä saa, kunnioitetaan erilaisuutta ja autetaan vähempiosaisia. Auttamisesta tulee itsellekin parempi olo.

Meitä on täällä maailmassa niin moneksi. Kasvoja löytyy joka lähtöön, mutta lopuksi olemme kaikki lähempänä toisiamme, kuin luulemmekaan. Välitetään jokaisesta ja itsestämme. Elämä on ihmeellistä.

22 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihana postaus!
  Vaikutat tosi kypsältä ikääs nähden, ja osaat pohtia asioita tosi hyvin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää kommentti oli tosi ihana! OIKEESTI :)

   Poista
 2. Ihanan deeppiä tekstiä!♥

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoo tekstiä:) Mitä numeroita saat yleensä koulus äidinkielestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Saan yleensä 8 ja 9 :---D

   Poista
 4. Olipa tää ihana postaus :)

  VastaaPoista
 5. Upee teksti. Oot kaunis :)

  http://nelliuu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. woow ihana mielettömän siisti teksti! mahtavaa, pystyin samaistumaan hyvin. Oot todella ihana tyttö<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihanan piristävä kommentti! ♥

   Poista
 7. En yleensä jaksa kommentoida mihinkään blogeihin mitään, mutta nyt on pakko sanoa että tää teksti oli aivan ihana ! Pystyy itekkin samaistumaan hyvin ja muutenkin tosi kauniisti kirjotettu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos hirveesti! Ihana kun kommentoit tähän♥

   Poista
 8. wou hyvin kirjotettu, pisti iha oikeesti miettimään!:)

  VastaaPoista
 9. Oi ihanaa tekstiä!

  VastaaPoista
 10. Ihana teksti! sai mut hymyilee :)

  VastaaPoista
 11. Tosi fiksuja sanoja :o Ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista