torstai 24. lokakuuta 2013

NORWAY

Mä vietin mun syyslomani loppupuolta ja muutaman ylimääräisen lomapäivän poikaystäväni luona Norjassa.
Kuvia tuli otetettua aivan liian vähän mikä kaduttaa nyt, mutta onneksi mä kuitenkin mitä luultavammin olen sinne kuitenkin takaisinkin menossa.
Tässä nyt kuitenkin jotain kuvia, mitä tuli ensimmäisinä iltoina räpsittyä. A1 Heidän perheensä asuu tosi pohjoisessa ja kun me päästiin perille mä en meinannut uskoa silmiäni. Vaikka mulle olikin kerrottu, että heillä on siinä meri ihan takapihalla, niin sittenkun sen todella näki oli se ihan omaa luokkaansa. Ihastuin hirveesti myös noihin vuoriin, musta ne on ihan älyttömän kauniita. Nää kuva on otettu sinänsä huonona aikana, että aurinko ei paistanut koska noi vuoret näytti niin upeilta auriongon valossa sinistä taivasta vasten. Tai yöllä kun näkyy kirkas tähtitaivas, täysikuu ja meri joka heijastaa vuoret ja ja pienen kylän tuikkivat valot kuvajaiseensa. a2 Lunta siellä oli jo tosi paljon verrattuna Suomeen, varsinkin kun sitä täällä on juuri ollenkaan. Pakkastakin oli välillä ihan reilusti. Merituuli teki usein ilmasta vielä pistävämmän, mutta onneksi sain lainata sieltä kunnon lämpimiä vaatteita enkä jäätynyt kuoliaaksi vaan se ulkona olo oli oikeesti tosi kivaa. a3 En vaan pysty sanoin kuvaamaan kuinka paljon mua nyt ärsyttää, että en kaivanut mun kameraani esille kun ajettiin tiellä jota ympäröi lumivalkoiset vuoret, jotka aurongonvalo saa säteilemään melkein taianomaisesti. Tai siinä tilanteessa kun kameraa ei ollut mukana revontulien näkyessä taivaalla. Matkan aikana käytiin ulkona syömässä, katottiin paljon pakoa, syötiin, vietettiin aikaa yhdessä, mä sain kokeilla ampumista ja se oli tosi hauskaa (varsinkin sillon kun osuin siihen muovipulloon johon tähdättiin!), käveltiin ulkona, kattottiin leffoja ja vietettiin ihan tavallista aikaa yhdessä, mutta silti se tuntu tosi erilaiselta ja ihanalta, olinhan mä Norjassa.
a5 Matkassa oudointa oli se, että vaikka oonkin ruotsia lukenut, en mä tajunnut juuri muutamaa sanaa enempää siitä puheesta ja välillä se jopa vähän turhauttikin. Kyllähän siellä puhuttiin myös englantia mun takiani, mutta sillon mulle tuli välillä sellanen vaivaantunut olo, koska tuntu että mä oon joku ongelma jonka takia kaikkien täytyy muuttaa käyttäytymistään. No siitäkin selvittiin ja nyt yhtä kokemusta rikkaampana eteenpäin. Yksi hauska sattumus oli myös se, kun mun täytyi menomatkalla Oslossa vaihtaa konetta ja mulla oli tunti aikaa ja luulin, että mun matkalaukut siirtyy automaattisesti eteenpäin ja kun ne eivätkään siirtyneet niin sen kanssa tuli kamppailtua jokunen aika ja viime tipassa kyyneleet silmissä juoksin sinne portille. Se tunne, kun istuin siellä koneessa ja mietin et ei vitsi mähän selvisin tosta, oli kyllä aika huikee! On tossa yksin matkustamisessa kyllä oma jännityksensä täytyy myöntää. a4 (2) Mutta aivan superhuippu reissu oli ei voi muuta sanoa!

17 kommenttia:

 1. onpa ihanan näköstä!

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi kauniilta!

  VastaaPoista
 3. Vitsi miten kauniin näkönen paikka!

  VastaaPoista
 4. WAUDE!! tuolla mää haluisin kyllä käyä!

  VastaaPoista
 5. Upeat maisemat siellä! Oon aina halunnut mennä käymään Norjassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu kannattaa käydä ! :----DD

   Poista
 6. Voi vitsi miten upeen näköstä! Kuulostaa mahtavalta! Varsinki toi ampuminen ku mä oon hirveen kauan haaveilllu et saan metsästää ja ampua mut enmä silti harrastaa haluis ois vaa siisti :D-:D:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep se ampuminen oli super hauskaa vaikka olinkin ihan paska XD

   Poista
 7. ihana kuulla että vaikka teillä on noin pitkä välimatka nii voit kutsua tätä olaa poikaystäväksi ja että se toimii :3 tui. Voisitko laittaa meille kuvaa myös teistä kahesta ?:)

  VastaaPoista
 8. Niin ihanan näköstä!! Ois kiva jos laittaisit sun poikaystävästä jonkun kuvan tänne tai tekisit vaikka ihan postauksenkin tms :)

  VastaaPoista
 9. Hope you didn't get scared of my family and wont come back again <3<3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. awwww ihana en kestä :D ♥

   Poista
 10. oltiin just heinäkuussa roadtripillä ja mentiin siitä ruotsin läpi pohjois-norjaan. pyörittiin lähinnä lofooteilla ja siellä oli kyllä ihan huikeen näköstä! asuuko tää ola lähellä lofootteja vai jossain ihan muualla päin? (-: paljon voimia kaukosuhteeseen! ite tuskin pystyisin moiseen.

  VastaaPoista