maanantai 9. kesäkuuta 2014

Australiaan 36 päivää

Siis voi apua! Kuten otsikostakin voi jo päätellä, mun aika Suomessa on käymässä aika vähiin.
Mua jännittää ihan hirveesti ja tehtävää riittäisi vaikka muille jakaa. Oon ihan innoissani lähdöstä ja vaikka se pistää vähän puntit tutisemaan ja perhoset lentämään vatsassa, oon niin onnellinen. Oon kiitollinen tästä tilaisuudesta enkä voi tarpeeksi ylistää kaikkia niitä ihmisiä, joiden ansiosta tää on mulle mahdollista.
Collage Mulla oli tossa hetki aikaa sitten vähän semmonen masisvaihe ja vaihtoon lähtö tuntui lähinnä pelottavalta, nyt se on kuitenkin poissa ja tilalla on innostunut ja odottava fiilis!

Meillä rotaryn kautta lähtevillä on 2-4 perhettä ja mä oon  kuullut nyt ensimmisestä perheestäni ja oon jo vähän vaihtanut sähköpostia heidän kanssaan. He vaikuttavat ihan super mukavilta ja en malta tavata heitä! Heillä on myös kaksi koiraa, mistä oon ihan innoissani. Tulee niin ikävä omia pikku hauvoja.

Mähän asun siis Tumutissa, joka on 6000 ihmisen pikkukylä lumivuorten ympäröimänä. Jännä mennä asumaan niin pieneen paikaan. Mun hostäidin sukulaisia asuu Wollogongissa ja hän vähän vihjasi, että mennään sinne käymään. Kuvista päätellen ainakin ihan sairaan upea paikka!! Can't wait.

Nyt on viisumihakemus täytetty ja sitten täytyy enää postittaa se. Se viisumin hakuprosessi otti kyllä jonkun verran aikaa ja muutenkin oli aika stressaavaa.  Täytyy vielä tehdä pinssejä, käydä ostamassa matkalaukut ja tuliaiset, tehdä suomiesitelmä, tilata käyntikortteja, pakata ja valmistautua lähtöön henkisesti. Ja fyysisestikin, sillä mun host vanhemmat on kummatkin kuulemma erittäin urheilullisia ja mä oon vaan mussuttanut karkkia pari viime viikkoa, heh.
Collage1Kaikenkaikkiaan fiilikset on tosi hyvät ja en malta odottaa lähtöä. Haikeeta tulee tietysti olemaan, mutta ei se vuosi loppujenlopuksi niin pitkä aika ole. Kohta tää blogi muuttuukin sitten virallisesti vaihtariblogiksi, jihuu.

Nyt olis aika teidän jotka ootte jo olleet vaihdossa antaa mulle pakkausvinkkejä, sillä pakkaaminen tulee olemaan niin vaikeaa! Ja muutenkin ihmiset, jotka on Ausseissa käyneet voisi kertoa jotain must see - paikkoja sekä muita hienouksia. 

16 kommenttia:

  1. Eikä! Voi vitsit, että oon kade sulle. Mun ystävä lähtee heinäkuussa vuodeksi Ausseihin raamattukouluun, joten mulla on hyvä yhteys päästä käymään Australiassa vuoden aikana! Ois kyllä niin upee kokemus itsellekin joku vaihtarivuosi, mutta uskon senkin käyvän toteen vielä joku päivä! Sun vaihtariblogia lueskellessa kyllä varmaankin innostun entistä enemmän. :-D Mutta siis, kaikkea hyvää sun vaihtarivuodelle, nauti ihan täysillä, koska toi on varmasti mieletn ja ainutlaatuinen kokemus. :-)

    http://oliviamyllyla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi kannattaa kyllä mennä sinne käymään, jos vaan mitenkään mahdollista! Just hyviä tollaset tilaisuudet, kun kaveri menee ulkomaille ja sit voi mennä sinne vierailemaan:)

      Mutta kiitos paljon, toivottavasti saat mun blogista inspistä itekkin lähteä vaihtoon :>

      Poista
  2. 36 on niiiiin vähän!! :O vähä alkaa jännäämää ku ei oo gf tullu vieläkäääään :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIIMPÄÄÄ? Kohta on joku 2 päivää... apua XD Okei, toivotaan, että se tulee pian!

      Poista
  3. Käääk oikeesti! Mulla on nyt vielä sentään 51 päivää, mutta aikaa menee niin nopeesti! :D Jos keksit jotain hyviä tuliasia niin kerro kans mullekki mitä voisin ostaa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä sekin menee ihan hirveen nopeesti! Jänskääää:) Kopasin tosta alta jotain noita tuliais ehdotuksii: Tuliaisiks vein hostperheille Suomi-kirjoja, Marimekkoa ja Ratiaa sekä Fazerin suklaata. Ja kaikille suomenliput ;) Kaikki perheet tykkäs kovasti. Ja ite aattelin jotain saman tyylistä :D Mitään en oo vielä kyl kerenny ostaan :D

      Poista
  4. Oi vitsi, sulle tulee varmasti ihan huippu vuosi! :) Mäkin oon lähössä Ausseihin (30 päivää!!), tosin en vaihtariksi vaan aupairiksi, ja kieltämättä mullakin on tunteet heitellyt aika vuoristorataa - tällä hetkellä kumminkin oon vaan ihan sairaan innoissani lähdöstä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi mahtavaa! Pitääkin alkaa seurailemaan sunkin blogia :)

      Poista
  5. Voi ihanaa, sulla on koko vuosi vielä edessä! Ite palaan reilun kuukauden päästä Suomeen :( Sun kannattaa varautua hyvin Aussien talveen, sillä joskus tulee oikeesti kylmä. Itse oon Argentiinassa ja en osannut kunnolla vaurautua siihen, että on kylmä välillä. Ajattelin vaan, että kyllä sillä suomalaisella sisulla pärjätään ;)
    Tuliaisiks vein hostperheille Suomi-kirjoja, Marimekkoa ja Ratiaa sekä Fazerin suklaata. Ja kaikille suomenliput ;) Kaikki perheet tykkäs kovasti.
    Sun kannattaa ottaa tarpeeksi käteistä mukaan. Ite en ottanu ja tuli vähän hankaluuksia haha.
    Ja monta puhelimen, tietsikan, kameran jne. laturia ja akkua, otin mukaan vaan yhden puhelimen laturin ja se sit jäi toiseen kaupunkiin ja nyt ei oo yhtäkään.
    Ja jos haluut, niin voit ostaa suomenlipun, Rotaryn järjestämillä reissuilla, kokouksissa, konferensissa jne. tuut tartteen sitä. Ei se maailman tärkein asia, mutta hyvä olla.
    Sun kannattaa myös tehdä tai ostaa tarpeeksi pinssejä, sillä niitä menee tolkuttomat määrät . Mulla oli liian vähän ja monille ihmisille, joille olisin halunnu antaa pinssin, en voinut.

    Mun isosisko vietti vuotensa Wollongongissa Rotaryn kautta. Käytiin siellä visiteeramassa ja oli kyllä aivan upea paikka ja tunti Sydneystä :) Jos sulla on kysyttävää, niin vastaan mielelläni vaikka s-postilla tai mun blogissa, http://eppuinargentina.blogspot.com.ar/ :) Toivottavasti sulle tulee unohtumaton vuosi!
    Ps. Määkin oon Tampereelta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kommentti kiitos vinkeistä! Ne auttaa oikeesti nyt kun kaikki on niin sekavaa :DD

      Saatankin lähetellä sulle vähän kysymyksiä nyt lähdön lähestyessä!:)

      Poista
  6. Hyvää tulevaa vaihtovuotta sulle! :>

    VastaaPoista
  7. ai vaihtuuko teillä siis perhe kesken vaihtovuoden? tuleeko samaan perheeseen muita vaihtareita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tulee. Rotaryn kautta lähtiessä perheitä on useita ,yleensä 3 :D Ja mun käsittääkseni mun perheisiin oo ainakaan tulossa, mutta ei se varmaan mikään mahdottomuus ole!

      Poista
  8. Sen sijaan että pakkaisit vaan ne tarpeelliset nii pakkaa mielummin sun lemppari vaatteet! Ja muista että sitä vähemmän pakkaat nii sitä helpompi sulla on kotitulo matkalla, koska shoppailua tulee varmaan paljon. Muista että Australia (varsinkin Sydney) on aika kallis maa nii rahaa tulee menemään paljon!
    Must see paikkoja on: The great barrier reef, Great Ocean road, Uluru, Kings Canyon, Melbourne, Sydney, Manly beach (100 kertaa parempi ja isompi ranta Sydneyssä kuin mitä Bondi on, lupaan!), Blue Mountains.. Jne :-)

    VastaaPoista