tiistai 4. helmikuuta 2014

Carpe that fucking diem

Heipähei ja hellät tunteen! Tai oikeestaan jännittyneet. Sain eilen Rotaryltä sähköpostia, jossa kerrottiin, että mulle on nyt ensisijaisesti paikkaa haussa........ AUSTRALIASTA.
Se oli siis mun eka vaihtoehto ja oon tosi yllättyny ja onnellinen, että sen asian eteen, että mä oikeesti pääsisin sinne minne haluisin ollaan valmiita tekemän töitä. Monet rotary vaihtarit saikin pitkin viikonloppua niitä sähköposteja, jossa kerrottiin heidän vaihtomaansa ja mä sitten epätoivosena oon kärttynyt sitä sähköpostia kokoajan. Kunnes sitten eilen sain sen. Siinä kerrottiin, että parhaassa tapauksessa mun paikkani siellä vahvistuu tämän kuukauden aikana, paihimmassa tapauksessa vasta toukokuussa. Siinä onkin sitten odottelemista. Heh.
Collage2
En oo vielä jotenkin sisäistänyt sitä, että oon oikeesti lähdössa ja että mä todelllakin tuun viettämään mun ensi vuoden jossain muualla kun täällä turvallisessa kotisuomessa. Oon niin onnellinen mun päätöksestä lähteä ja siitä, että mun perhe on tukenut sitä. En oo kerennyt vielä yhtään panikoimaan tai jännitämään tätä asiaa, koska maakaan ei ole vielä varmana tiedossa, mutta kyllä se paniikki sieltä varmaan vielä jossain välissä nostaa päätään.
Collage1
Syy siihen miksi mä halusin lähteä vaihtoon on niinkin yksinkertainen, kuin uteliaisuus. Mä haluun nähdä maailmaa, en vaan käsitä kuinka joku voi pysyä samassa paikassa koko elämänsä ja olla onnellinen. Meillä on elämä ja koko maailma edessä, miksi siis jäädä paikalleen! Kaikilla ei tietysti ole mahdollisuutta lähetä vaihtoon ja mä oonkin tositositosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta.
Collage3
Tiedän jo valmiiksi, että vuosi tulee olemaan raskas ja vaikea, mutta samalla varmasti opettavainen ja upea ja ainakin ainutlaatuinen kokemus. Mulla ei oikeestaan ole mitään ennakkoajatauksia ja haluan pitää sen sillä tavalla, koska liiat odotukset voi sitten tuottaa pettymyksiä.
dez2011_4
Nyt vaan sormet ristiin sen puolesta, että saisin maatietoni mahdollisimman pian niin tää voisi alkaa tuntumaan jo vähän realistisemmalta. Jos teillä heräs jotain kysymyksiä tähän mun vaihtoon liittyen niin vastaan mielelläni ja hei tartutaan hetkeen ja nautitaan elämästä nyt ja huomenna ja aina, missä ikinä ollaankin.

kuvat täältä (paras fiilistely paikka ikinä)

17 kommenttia:

 1. Vaihto on kyllä yks parhaita juttuja opiskelussa. Nauti, mihin ikinä meetkään lopulta :)

  VastaaPoista
 2. Mä on niiiiin onnellinen sun puolesta! ❤️ Mä oon itekkin nyt suunnitellu vaihtoon lähtemistä 2016 ja mulla on ihan kokoajan mielessä kaikki haastattelut et pitäiskö jo mennä vai odottaa vielä, mä tiedän haluavani lähteä mut mua pelottaa ihan sikana se haastattelu jos englannin puhumisen osus menee ihan metsään, mulla oli enkku 9 nyt todistukessa mut enemmänki multa onnistuu tehtävät ja kirjottaminen ku puhuminen.. :-D Oon suunnitellu hakevani Exploriuksen kautta, mut oliko Rotarylla millanen haastattelu, oliks helppoa sun mielestä? Jännititkö sä sitä yhtään? :-D
  Oon pähkäilly ihan kauheesti USA:n ja aussien välillä, aivan ihanaa et alustavasti oot kuullu pääseväs ausseihin, vissiin just sun ekaan maatoiveeseen. Ootan innolla sun tulevii muita vaihtaripostauksii ja ehkä mäkin tässä jossain välissä uskaltaudun sinne haastatteluun, haha XD Toivottavasti saat pian kuulla sun paikasta tarkemmin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii ihana kommentti!<3 Ja hei oikeesti, jos yhtään mietit sitä vaihtoon lähtöä niin oikeesti kannattaa tarttua tilaisuuteen ja mennä sitten vaikka edes haastatteluihin!

   Ja siis mä oon ihan sairas jännittäjä ja varsinkin kun rotaryn kautta pääsee niin "harva" ja nyt niitä hakijoita oli mun kanssa siellä, joku 30 ja meille kerrottiin, että meistä vaan 7 pääsee niin olin IHAN paniikissa! Luulin, et mun haastattelut meni huonosti ja olin varma, että en pääse XD Mutta siis exploriuksella se on mun käsittääkseni niin, että 99% pääsee sisään vaikka englanti ei sujuis lähes yhtään. Mitä oon kavereilta kuullu niin haastattelut on ollut super rentoja ja englanninkieliset osuudet on ollut kanssa tosi helppoja. Rotaryllä kyllä vähän hiillostettiin siinä haastattelussa, ja multakin kysyttiin jotain valtiovarainministeriä sun muita ja olin aika kujalla, mutta en oo kuullu et muualla kysyttäis mitään tollasia :D

   Ja hei oikeesti nyt vaan marsmars haastatteluun, sit mäkin saan ihailla sun kuvia kun oon jo takasin kylmässä suomessa:----D

   Poista
 3. Heiii jeeee, pääsit sinne Australiaan!!!!:)) Onneee ihan tosi tosi paljon! <3

  VastaaPoista
 4. Oot varmaan tähänkin kysymykseen jo jossain postauksessa vastannut, mutta kuinka monta eri maa vaihtoehtoo siihen listaan piti laittaa järjestykseen, että mistä sulle perhettä voitais lähtee ettiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täyty pistää viisi koska Aussit ja Uusi seelanti lasketaan jotenki samaksi, eli mulla oli ne ykkösenä, kakkosena mulla oli USA, kolmosena Espanja ja nelosena Kanada. Yhden maan täytyy siis olla ei englanninkielinen :------D

   Poista
 5. onnee et pääsit! mäki sain vasta tietää, että meen kandaan tai usaan. En vielä tiedä kumpaan ja meen myös rotareitten kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja hei onnee sullekkin !! Ja jee rotaryyyt :-----DDD

   Poista
 6. Voi Liljaja onnee hirveesti!Täällä pikkuserkkus espoosta:) munki unelma on aina ollu lähtee vaihtoon sitten kun sen aika joskus koittais! Sun blogii on ain ihana lukea ja toivon et mäki pääsisin joskus indiedayhin mukaan! Haha tästä voit lukea jos kiinnostaa thedaysto.blogspot.fi
  Ois ihana nähä joskus!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhahaha voi vitsi juu olis kiva nähdä joskus ! :) Ja hei mä meen lukeen sun blogia <3

   Poista
 7. pystyttekö näkemään olan kans ollenkaan sun vaihtarivuoden aikana? ja mitä mieltä se on sun vaihtoon lähöstä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu varmaan siitä mikä on Olan rahatilanne ja muutenkin elämäntilanne, että jaksaako se sitten lentää suunnilleen toiselle puolelle maailma kattoon mua :D Toivottavasti jaksaa! Ja kyllä se tukee mua ja just sanoo et tää on tosi hieno tilaisuus mulle. Mut kyllähän tää hankaloittaa meidän valmiiksi hankalaa suhdettamme vielä vähän lisää... :D

   Poista
 8. Onnee hiirveesti Ausseista!:) Itelläkin on yks unelma käydä siellä mutta Mexico City here i come;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitooos :) Hhaha no ei Mexiconaan nyt ihan hirveen paha paikka ole! Ja hei kyllä Ausseihin vielä ehtii, enkä tiiä vielä itekkään varmaksi oonko menossa.

   Poista
 9. Oon niin kateellinen sulle! :-D Mähän itse pääsin mun kakkosmaahan usa enkä edes rotareilta koska kaupunkini klubi ei ollut laittamassa vaihtoon ketään :/ Mutta vitsit toivottavasti sun vuodesta tulee mahtava ja saat tietää perheen ja paikan jo kohta :)

  VastaaPoista