perjantai 31. tammikuuta 2014

gym

A2 A5 A1 A3
I H A N A A! Vihdoin oon saanut jotain väriä mun tylsän mustiin treenauskamoihini. Noistahan saa jo ihan uudella tavalla motivaatiota! Halusin vaan tulla jakamaan nää ihanat väripilkut teidänkin kanssa ja kertomaan vähän yleisiesti mun treenauksesta.

Oon aina rakastanut liikuntaa ja varsinkin viime syksyn jälkeen, kun alotin tuolla Elixialla on tää mun kuntoilu innostus vaan vahvistunut. Tunnen kuitenkin välillä itseni tosi amatööriksi, varsinkin salin puolella, kun räplään niitten laitteiden kanssa ja oon tosi huono järjestämään aikaa säännölliselle treenaukselle, esim. koeviikon aikana. Vaikka se säännöllisyys olis kuitenkin tärkeetä, kun haluasin oikeesti saavuttaakkin jotain.

Pyrin käymään salilla 4-5 kertaa viikossa, mutta kiireiden takia se saattaa usein jäädä kolmeen kertaan.
Ennen kävin tosi paljon niillä ryhmäliikunta tunneilla, mitkä on muuten tuolla elixialla musta kyllä ihan huippuja. Mutta nyt oon alkanut tykkäämään kanssa treenailla ihan siellä salinkin puolella, kunhan nyt vielä saisi jotkut säännöllisemmät sarjat eri ruumiinosille. En oo mitenkään huipputreenaaja, mutta motivaatiota mulla kyllä riittää ja treenaamisesta saan hirveesti iloa mun elämään. Se tunne jonkun rankan treenin jälkeen on mulle niinkun huumetta!

Nyt mä kysynkin teiltä, että onko teillä jotain lemppari treeniblogeja tai muuten vaan hyviä vinkkejä treenaukseen? Koska oon juuri nyt niiden tarpeessa.

Terveisin, kyllä ne mun muskelit vielä joskus kasvaa lilja
8 kommenttia:

 1. On kyllä aivan ihanan keväiset treenikamppeet!:3 Mulla on just, että ryhmäliikuntatunneilla tulee käytyä ja seuraavaksi ois kiva uskaltautua salin puolelle amatöörisöimään (?) :D. Mutta eihän kukaan ole seppä syntyessään ;) Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha juu mulla on kanssa sama siirtymä käynnissä! Mutta hei kiitos tsempistä ja samoin sulle aivan ihanaa treenikevättä :)

   Poista
 2. http://confidenceisnotforsale.blogspot.fi/ Mun kaa saksassa ollut vaihtari kirjottelee treenaamisesta tosi positiiviseen ja motivoivaan sävyyn. Yks ainoista treeniblogeista mitä ite jaksan seurata:)

  VastaaPoista
 3. ihanat noi kuulokkeet, mistä ne on ja minkä hintaiset ? :)
  http://nelliuu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih ihan naurattaa myöntää, mutta varastin ne mun kolmosluokkalaiselta pikkuveljeltä xD

   Poista
 4. kannattaa koittaa tehdä liikkeitä ihan vapailla painoillakin :) Ja sitten pistät sitä painoa niin paljon, että (jos nyt lihasta haluat niin optimaalinen toistomäärä ois se 8-10) vikat kaks toistoa on ihan semmoset et meinaa tyyliin pyörtyä :D kannattaa myös vaihdella välillä sarjojen pituuksia, koska keho kuitenkin tottuu aika nopeesti. Eli 3x 8-12 on ihan jees, 12 enemmät määrät rupee meneen jo kestävyyden puolelle, eikä kasvata niinkään voimaa maksimaalisesti.
  sitten ennenkö sitä rojua rupee kunnolla lisäämään esim kyykkytankoon, niin pyydä jotain mielellään tsekkaan et sun liikeradat on puhtaat, koska varsinkin isoilla painoilla virheellinen liikerata saatttaa vahingoittaa paljonkin polvia, nilkkoja ja alaselkää. Not nice.
  Kyykyissä nyt varmaan tärkeintä, että sun polvet ei mee varpaiden yli.
  Protskusta sen verran et joo, se kyllä edesauttaa lihasten kasvua, mutta jos nyt et mitään 6 kertaa viikossa treenaa, niin kannattaa käyttää sitä lähinnä ns palkkarina, eli treenin jälkeen eikä silleen 3krt päivässä mitä monissa ohjeissa on, koska liika protsku rasittaa munuaisia ja toisaalta sä syöt varmaan jogurttii, rahkaa, maitoo tms mistä saat myös huomaamatta proteiinia, samoten kana, jauheliha yms. Ja protskuks suosittelen hera80 tai fitnesstukussa myytävää star nutrition whey80 (niitä on vaikka missä maussa cookies&cream, lemon yoghurt, päärynä vanilja, ice coffee yms.) Saman tasosia protskuja molemmat, eli proteiini tulee maidon herasta (terveellisempi kun laboratoriossa synteettisesti valmistetut proteiinit.), tuo hera80 on 800g säkki ja taitaa maskaa 20e ja Star Nutrition on 16e 1kilon säkki, eli hinta lähinnä erona.
  Mutta joo. haukkaria kannattaa opetella tekeen alusta asti hauispenkissä, tietty käsipainoja lisäks mutta haukkaripenkissä hauikset kasvaa paremmin tasapainosiks eikä niin , et toinen on selvästi vahvempi. Sit samoten kun saat rintalihaslaitteella 20kg tehtyä, niin vaihda nopeesti penkkiin (tanko painaa 20kg) , sillä saa nopeemmin tuloksia koska liikerata pysyy helpommin oikeena.
  Ja tosiaan älä pelkää niitä painoja, esim kyykkytanko on yleensä 15-20kg mikä saattaa tuntua/kuulostaa isolta, mut kun heität siihen vitosen kiekot niin huomaat et sun jalat on yllättävän vahvat ja muutaman kk päästä teetkin jo iiiisoilla kiekoilla ;)

  tästä viel vähän motivaatioo elämään:

  http://www.youtube.com/watch?v=nNxeRBi1KvM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit just tällasta kaipasin! Kunnon selostusta mitä tehdä ja mitä ei :D Propsit sulle kun jaksoit kirjottaa, arvostan ihan oikeesti (y)

   Poista