sunnuntai 24. tammikuuta 2016

elämän tarkoitus

IMG_5592 IMG_5492IMG_5604 IMG_5635 IMG_5613 30 tuntia lentokoneessa. Viikko Guatemalassa. Neljä päivää banaanifarmilla. Kuulostaa eksoottiselta, mutta siihen se sitten saattaa jäädäkin, sillä useilla on mielessä biitsit ja muut turistimestat ja banaanifarmilla vierailu tuskin on bucket listan yläpäässä monilla.

Mutta minulle juuri tämä kyseinen kokemus oli valehtelematta maailmaa mullistava. En ole ennen vieraillut Amerikan mantereella ja muutenkin matkani ovat kohdistuneet maihin, jossa kulttuuri ei kovin paljon eroa omastamme. Guatemalalaisessa banaanifarmin ympärille rakentuneessa kylässä koirat, kissat ja kanat juoksentelevat ympäriinsä sulassa sovussa. Lapset leikkivät toistensa kanssa resuisen mutta onnellisen oloisena. Ja mihin ikinä käveletkään on ympärilläsi on aurinkoa ja hymyileviä ihmisiä.

Tietysti tässä kaikessa on myös kääntöpuoli, joka myös avarsi maailmankuvaani aika tavalla. Jokainen on kuullut tehdastyöläisistä ulkomailla, kuinka pitkiä päiviä he työskenetelevät ja hyvin pienellä palkalla. Mutta tämän näkeminen konkreettisesti sai arvostamaan omaa mahdollistuutta koulutukseen ja siihen, että saan valita oman ammattini. Ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä työhönsä, mutta mielessäni pyöri ajatus siitä, että pitivät he tästä työstä tai eivät heillä ei juuri ole valinnan varaa.

Tämä matka tarjosi paljon muutakin kuin kauniita maisemia. Tajusin, mitä haluan tehdä elämälläni. Haluan matkustaa, tavata ihmisiä ympäri maailmaa ja jakaa näkemyksiä heidän kanssaan, sekä auttaa niitä jotka ovat syystä tai toisesta avun tarpeessa. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta mielestäni kokemukset ja erilaisten ihmisten kanssa jaetut hetket ovat kultaakin kalliimpia.

6 kommenttia:

 1. Ihan uskomaton kokemus varmasti! Vautsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy kyllä sanoa, että oli tosi silmiä avaava ja mahtava kokemus! :)

   Poista
 2. Upeat maisemat ja hyvältä kuulostaa. Avustustyöt/avustusmatka ihmisten tai vaikka eläinten parissa voisi olla todella hyvä asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oon kyllä ihan samaa mieltä, monille tekis hyvää nähdä millaista elämää jotkut toiset elää niin sitten oppii arvostamaan sitä mitä itsellä on ja samalla arvartaa omaa mailmankatsomustaan:)

   Poista
 3. Moikka!
  Vautsi mikä kokemus, oot rohkea! :)

  Oon muuten miettinyt, että mitä sulle ja sun poikaystävälle kuuluu? Vieläkö ootte yhdessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitoksia <3 En ehkä niinkään oo rohkea mutta oon utelias ja mun uteliaisuuteni voittaa mun pelot. If that makes sense!
   Ja me itseasiassa erottiin jo mun vaihtovuoden aikana. Mutta kavereina ollaan pystytty ja hän on ehtiny jo Suomessakin vierailemaan vaikka ei ollakakan enää yhdessä :)

   Poista