sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Unelma-ammattini

Jos voisin päättää ammattini tältä istumalta olisin valokuvaaja.

Enkä ihan tavallinen valokuvaaja vaan valokaaja, joka kiertää ympäri maailmaa etsien kiinostavia asioita ja erityisesti ihmisiä, ottaa kuvan ja samalla kertoo heidän tarinaansa muutamalla sanalla.
Osa teistä varmaan tietää 'Humans of New York' ja itse haluaisin tehdä tuota samaa mutta matkusetellen ympäri maailmaa. Haluaisin tutustua uusiin ihmisiin, kuulla erilaisia tarinoita ja saada uutta perspektiiviä elämään. Tää on vaan tällasta day dreaming, mutta hei ehkä jonain päivänä.
IMG_7642 -Nää tyypit löysin Melbournesta, pikkukujan päästä soittamasta. Itse olin liian ujo mennä heille puhumaan, eikä he varmaan olisi siitä tykänneetkään, koska heidän soitto oli kesken, mutta aika hyvän paikan olivat katusoitolleen löytäneet.
IMG_8508 -Tämä aboriginaali nainen, western name Linda, oli taitelija tuon kyseisen maalauksen takana jonka ostin. Musta olisi ollut ihana hänelle puhella enemmänkin, mutta hänen englannin kielentaitonsa ei ollut laaja, mikä teki keskustelusta haastavaa. Nämä aboriginaalit istuskelivat puiden varjossa maalaten ja jutellen ja musta olisi ollut kiinostavaa kuulla lisää heidän elämästään.
IMG_9185'This seems like a good spot to drink some alcohol aye?'
'No, this is a good spot for people who want to appreciate the the true beauty of this land'

 Kävelessämme takaisin leiriin satuimme törmäämään tähän näkymään. Liitolaiturin (jonka edessä on varo vaaraa kyltti) päässä istuu kaksi miestä juomassa olutta ja puhumassa kovaäänisesti. Päätettiin sitten mennä jutteleen heille. Heillä oli koira mukana ja he juottivat sille olutta. Kysyin leikilläni, että mitä jos koira tulee känniin ja hyppää alas ja miehet vastasivat nopeasti että jos koira hyppää niin me hypätään perässsä. He kysyivät onko meillä antaa vettä koiralle ja olihan meillä. Onneksi.

Maailma on täynnä ihmisiä. Ja jokaisella ihmisellä on tarina kerrottavanaan.

The trip of a lifetime

IMG_8137 Kerää hetkiä, älä tavaroita.

Viime kuukausi on ollut ihan käsittämätön. Matkustettiin 30 vaihtarin kanssa noin 8500km Australian ympäri jonka jälkeen vietin viikon Uudessa Seelannissa host perjeeni kanssa. En voi muuta todeta, kun 'huh mikä reissu'.  Yksi elämäni kohokohdista. Mutta oli kyllä todella väsyttävää (Safarilla aamuheräämiset around 5 o'clock) ja voin sanoa onnellisin mielin, että vaikka reissu oli upea on ihana olla kotona. 

Oli upeaa huomata, kun alettiin laskeutumaan Sydneyn lentokentälle Uuden Seelannin reissun jälkeen, kuinka mä tunsin palaavani kotiin. Koti=Australia. Tottakai Suomi on myös mun kotini mutta voin hyvillä mielin kutsua Australiaa toiseksi kotimaakseni.  Upea fiilis tuntea olevansa kotona maassa jossa olet vasta vuoden asunut.
IMG_7734IMG_7669IMG_8438IMG_9008IMG_9035 IMG_9142 IMG_9080IMG_9156IMG_9166 IMG_7802IMG_7915