maanantai 27. lokakuuta 2014

roses

IMG_3215 IMG_3193 IMG_3261 IMG_3185 "Pakko tulla vähän purkamaan tunteita tänne blogin puoelle, kun en oikeen tiiä mihkä muuallekkaan niitä purkisin. Viime päivinä en oo jotenkin ollut yhtään mun oma iloinen itseni vaan kaikki pienimmätkin jutut on saanut mut tosi pahalle tuulelle- 

Meinasin tossa aikasemmin päivällä kirjoitella oikeen suuren luokan valituspostausta. Noh siinä sitten kirjottaessani mun host sisko tuli kysyyn voisinko kihartaa hänen hiukset elokuviin ja kysyi et oonko mä tulossa, no siihen jäi sitten sen valituspostauksen teko. Onneksi. Hassua miten saman päivän aikana voi olla kaksi näin ääripään tunnetta. Tätä ne sitten tarkotti sillä tunteiden vuoristoradalla josta varoteltiin ennen vaihtovuotta. Laittauduttiin host siskon ja hänen kaverinsa kanssa valmiiksi ja lähdettiin leffaan. Vaikka se leffa itsessään olikin tosi huono eikä juurikaan keskitytty siihen niin oli silti ihan sairaan ihana ilta.

Mulla on viime päivät ollu taas tosi hyviä, vaikka oonkin ihan sairaan väsynyt kokoajan.
Ensi viikonloppuna meillä on kokoontuminen täällä mun kylässä Tumutissa kaikkien meiän districrin vaihtareiden kanssa ja en malta odottaa <3 Mulla kaikki vaihtarit asuu niin kaukana musta et en voi nähdä heitä usein niin oon tosi innoissani. Kahden viikon päästä mennään Sydneyyn perheen kanssa, oon aika keen!

Nyt jatkan Aussie big brotherin kattomista ja sitten varmaan painun pehkuihin. See yous later;)

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

just normal life in Australia

IMG_3001 IMG_3096 IMG_3040 IMG_3004 IMG_3017IMG_3007 IMG_3100 IMG_3070 IMG_3085 G'day! Täällä mä taas olen kirjottelemassa Ausseista. Elämä rullaa eteenpäin aika mukavasti, vaikka välillä onkin raskaita päiviä. Täällä säät on alkanut lämpeneen ihan hirveesti ja oonkin viimeiset kaks päivää käynyt uimassa joella kavereiden kanssa. Rakastan pikku Tumutia, se on niin sulonen ja kaunis. Koitan tässä piakkoin tehdä vaikkapa mun päiväni videon, sillä se vois ehkä olla aika mielenkiintonen. Nyt kuitenkin jatkan telkkarin katselua ja kohta läksyjen tekoa. Hehehe kyllä se elämä ihan normaalia täällä toisella puolella maapalloakin on :p

tiistai 14. lokakuuta 2014

Totuus vaihto-vuodesta

'Sun teksteistä jotenkin huokuu se, että et tykkää olla sielä, ja yrität pysyä posittiivisena :/' Tällaisen kommentin sain vähän aikaa sitten tällasen kommentin mun postaukseen ja se jotenkin alko ärsyttämään mua hirveesti. IMG_1775
Eli siis ymmärrän, että kaikki eivät ole vaihdossa olleet eivätkä tule ikinä olemaankaan, joten aion nyt vähän valottaa tätä vaihto-vuosi asiaa niille jotka eivät siitä ole perillä. Tuo kommentti on niin kaukana totuudesta kun vaan voi olla.
Mä kyllä yritän pysyä positiivisena parhaani mukaan, sillä ei tää vaihdossa olo ole mitään ruusuilla tanssimista ja oon huomannut, että kun iloitsee pienistä asioista ne tekee sen ison kokonaisuuden. Elämä, ainakin meillä täällä hyvinvointivaltioissa missä meidän perustarpeet on turvattu, on ihan sitä miksi me se itse luodaan. Jos lietsoo negatiivisuutta ympärillään niin sitä varmasti sitten löytää edestäänkin. IMG_2590Tämä vuosi ei ole mikään 12 kuukauden loma. Tää on yksi elämä vuodessa. Eräs mies sanoi mulle, että sähän olet nyt vuoden lomalla ja mun teki mieli kiljua, että ehei tää ei kyllä mikään loma ole. Sä tulet yksin tänne maahan, ilman ystyäviä, perhettä, ilman että tunnet ylipäätään ketään, outo ruoka, talo, sänky, huone ja ylipäätänsä kaikki on uutta ja outoa. Siinä on aika paljon työtä, että jaksaa läpi ihan normaali päivistä. Osa tässä vuodesta toki on 'lomamaista' ja oon sitä itsekkin kokenut jo jonkun verran. Mutta samalla sä koet niin paljon tunteita mitä sä et välttämättä ole ikinä kokenut, että välillä oot ihan sekaisin. Koti-ikävä voi olla hirveä, yksinäisyys, se tunne että kuulunko mä nyt oikeesti tänne, erilaiset haasteet ja se että sun täytyy nyt selvitä niistä ilman äitiä ja isää kasvattaa sua hirveesti. Mä tiesin jo vaihtoon tullessani, että tää ei tuu olemaan helppoa. Mä halusin vaihtoon, jotta mä oppisin itsenäisemmäksi, ehkä tuntemaan itseäni vähän paremmin, tulisin ylipäätänsä vahvemmaksi ihmisenä ja oppisin arvostamaan kotia. En mä tullut tänne vaan bilettämään ja makaamaan biitsillä. Ei sillä, ettenkö mä siitäkin nauttisi. 

IMG_1961
Noh pointtini on tässä se, että vaihto-oppilaana olleassa elämä on ihan tavallista arkea. Ei aina niin loistokasta. Mä oon istunut monet perjantai-illat kotona katsomassa telkkaria host perheen kanssa, kun kaverit on ollut ulkona juhlimassa. Mä oon tuntenut koti-ikävää, mä oon joutunut tilanteisiin jossa en olisi missään nimessä halunnut olla, mä oon toivonut että olisin päässyt jonnekkin lähemmäksi rantaa, mä oon ollut sellaisessa tunteiden vuoristoradassa että oksat pois MUTTA SILTI EN KERTAAKAAN OLE TOIVONUT, ETTÄ EN OLISI LÄHTENYT VAIHTOON.  IMG_2973
Tää on ehdottomasti elämäni paras päätös! Mä oon oppinut jo niin paljon uusia puolia itsestäni, mä oon saanut niin paljon itseluottamusta, mä oon tutustunut mahtaviin ihmisiin, mä oon nähnyt Sydneyn ja upeita rantoja, mä oon tullut paremmaksi englannissa ja mä olen oppinut arvostamaan kotia, ysäviä ja perhettä suomessa mutta olen myös tajunnut kuinka tärkeää matkustaminen mulle on. Se saa mut tuntemaan, että oon elossa. 

IMG_0950
Koska sun ei tartte keskittyä kouluun niin paljoa, täällä sulla on aikaa tehdä kaikenlaista muuta kivaa ja mä rakastan sitä. Mä oon alkanut kokkaamaan (ennen olin ihan sairaan huono siinä), mä harjottelen käsilläseisontaa, mä aion alkaa auttamaan ridin for disabled- hevostallilla ja myös itse ratsastaa, mä aion liittyä nuorten counselloriin, mä haluaisin perustaa oman interact (rotary klubi nuorille ihmisille) tänne Tumumtiin ja ylipäätänsä nauttia elämästä ja 'live a little'.
IMG_0825 Oon viettänyt täällä mun elämäni parasta aikaa ja vaikka Tumut onkin pikku-kylä kaukana kaikesta mä rakastan tätä paikkaa. Tää on nyt mun kotini ja ihana koti onkin. Mun ekan host perheen kanssa on myös käynyt hyvä tuuri sillä nää on tosi ihania. Oon saanut kavereita ja joitakin nään jo vapaa-ajallakin ja joihinkin oon saanut sellasen oikeen yhteyden. Mua pelottaa jo valmiiks, että kun pitää lähteä. Mulla on asiat täällä niin hyvin ja elämä on täynnä jännitystä, että kotiin paluu ei oikeen houkuta.
IMG_0882 Eli siis palatakseni tuohon aikaisempaan kommennttiin, sääli että olet saanut sellaisen kuvan, että en viihtyisi täällä sillä mä viihdyn paremmin kuin hyvin. Rakastan täällä oloa! Rakastan sitä haasteiden ottoa ja seikkailu fiilistä mikä täällä on, sitä että nyt mä oon oikeesti niin itsenäinen, että uskalsin matkusaa maailman toiselle puolelle yksin, rakastan Australialaisia, rakastan Australiaa ja elän unelmaani vaikka kaikki ei aina täydellistä olekaan. Ja luulempa vain, että monet vaihtarit pystyy samaistumana tähän tekstiin. Ja te jotka, ette ole vaihdossa jos jotain tästä teksistä muistatte niin muistakaa se että, kun teidän kaveri/sukulainen tai kuka tahansa palaa vaihdosta älkää kysykö 'No millanen sun lomasi oli?'

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pictures of Tumut and pointless talk

IMG_2912 IMG_2892 IMG_2920 IMG_2876 IMG_2995 IMG_2987 IMG_2983 IMG_2960 IMG_2954 IMG_2933 Yhtenä päivänä lähin kävelemään näillä Tumutin pikkuteillä, kamera kaulassa, tavoitteena tappaa aikaa. Mielestäni sain hyvin vangittua Tumutin kauneutta näihin kuviin. Tää kylä on aurinkoinen, suloinen ja näin keväisin vihreä ja täynnä kukkia.

Muutamat kuvat napsaisin meiän perheen koirista Laceysta ja Frodosta, eikö ne ookkin suloisia?
Viimeisin kuva on mun nykyisen talon pihasta, aika makee hey?

Olin yksinäinen, kun lähdin kävelylle. Törmäsin kuitenkin yhteen kaveriini, joka oli ajelemassa ja hän moikkasi ja kysyi mitä olen tekemässä. Tulin iloiseksi. Tällasia pikkujuttuja joita Suomessa ei osaa arvostaa, on vaihdossa olo mut pistänyt arvostamaan.

Oon ollu tosi huolissani mun kaveri tilanteesta täällä, koska mun ystävät Suomessa on niin mahtavia, että mun odotukset tän kaverien saannin kanssa oli jotenkin ehkä liian korkeella. Noh eilen mun kaks kaveria oli täällä yökylässä ja mun mielestä ilta oli ainakin tosi kiva, toivon et nekin tykkäs. Muutaman ihmisen kanssa oon tullut jo aika läheiseksi ja alkaa meilkein itkettää onnesta, kun tiedän, että täällä on edes muutama ihminen, joka oikeesti välittää musta vähän pintaa syvemältä. Oon myös tullut läheisemmäksi perheeni kanssa ja oon jo tosi peloissani, kun pitää pian vaihtaa perhettä.

Tänään mä tunsin itseni niin australialaiseksi. Olin auttamassa hevostallilla, aurinko porotti, haukka lenteli taivaalla ja mulla oli sellanen typerä stetsoni hattu päässä. Tänään mä tunsin itseni onnelliseksi, kun olin puhunut tunnin mun aussikamun kanssa puhelimessa kaikesta ja ei mistään. Mä tajusin, että vaihtoon lähtö oli mun tähän astisen elämäni paras päätös. Tajusin myös, että kotia, joka tulee aina olemaan suomessa ei voita mikään. Elämä on yhtä seikkailua koko ajan. Ja se miten suhtaudut siihen on sun kädessäsi!

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Arkielämää Ausseissa

IMG_2201 - Kesä lähestyy ja samalla joulu. Mitä ihmettä?!? Niin vaikee tajuta, mutta samalla jotenkin niin siistiä ja erilaista <3 Ainakaan en voi näistä kukista valittaa. IMG_2176 Mun perus asusteet on nykyään huppari ja lökärit. Kauhee kun musta on tullut laiska... Mutta joskus on kiva laittautua ja oikeesti panostaa pukeutuiseen vähän enemmän. IMG_2221 More flowers <3 Täällä on kevät jo hyvässä vauhdissa ja 30 astetta on jo ylitetty. En tiiä miten tuun pärjään kesällä kun 40 astetta on iha normi kesäpäivän lömpötila... Well will see.IMG_2289 Tossa jokunen aika sitten olin sellasessa Lanterns in the lagoon tapahtumassa. Vähän auttelin Rotareita ja sitten kiertelin host siskon kanssa siellä. Se oli illalla tosi kauniin näköstä! Tajusin samalla, että ei tää 6000 ihmisen Tumut ookkaan niin pieni mitä vois ajatella. En ollu ikinä nähny suurinta osaa niistä ihmisistä siellä tapahtumassa. Mä jotenkin aattelin et tollasessa "pikkupaikassa" kaikki tuntis kaikki. IMG_2292 Host mum and sis <3 love them! IMG_2303
Me and my lovely host sister! IMG_2323 IMG_2369 Nättejä lyhtyjä joessa <3 Täällä on tosi jännä, että pimee tulee ihan sairaan äkkiä heti kuuden jälkeen. Siihen oli vaikee tottua, koska suomessa se "hämärä" aika on tosi pitkä.
IMG_2848 IMG_2837 Tänään oli footy finalsit Rabbithonsien ja Bulldogien välillä. Nää paikalliset oli rakentanu tollaset kannustus jutskat kummallekkin tiimille, aika hauska idea täytyy myöntää. Itse kannustin Buldoggeja, koska heidän pelipaitansa oli sinivalkoiset. Ne kyllä hävis. Noh ainakin pelipaidat oli oikeissa väreissä. IMG_2841 Oon alkanu tykkään tästä Tumutistä yhä enemmän. Tääl on niin kaunista <3 Hassua miten tällanen city girl onkin alkanut viihtymään täällä pikkukylässä. Noh kyllä mä vielä kaupunkiakin rakastan! IMG_2822
Viime viikolla vietin viisi päivää rannikolla Tomakin nimisessä paikassa. Oli tosi ihanaa ja rakastuin rannikkoon ja mereen yhä enemmän. Jostain syystä en kuitenkaan saanut melkein yhtään rusketusta, tylsää :(
IMG_2773
Me in the beach. As you can see.
IMG_2640
Kiivettiin norjalaisen Amalien ja australialaisen Willin kanssa semmosen vuoren päälle ja näkymät oli kyllä aika kauniit. Pelkäsin kokoajan hämähäkkejä ja käärmeitä, mutta onneks en yhteenkään törmännyt ja näkymät oli kyllä todellakin näkemisen arvoiset.

IMG_2615
Minä ja mun vaihtarikamu Amalie <3
IMG_2390
Hahahha best thing ever! Suomipaketti täynnä näitä suomiherkkuja, joita ei osaa suomessa arvostaa tarpeeksi mutta joiden arvon täällä tajuaa. Ruisleipä, yummyy <3
IMG_2396 Pääsin lennolle tommosessa pikkulentokoneessa. Oli aika upeeta. Sain ite ohjata sitä lentokonetta jonkun tyyliin puol tuntia ja se oli ihan älysiistiä <3IMG_2427IMG_2429 Tässä vielä vähän maisemia lentomatkalta! Oli aika huippua

torstai 2. lokakuuta 2014

rannikolla

IMG_2464 IMG_2740IMG_2480 IMG_2580IMG_2485 IMG_2491 IMG_2524 IMG_2571 IMG_2578 IMG_2787IMG_2592 IMG_2605 IMG_2631 IMG_2635 IMG_2703 IMG_2835IMG_2731
Oh man, en ookkaan kirjotellu aikoihin... Noh täällä mä taas olen. Vähän alle kymmenen kuukautta to go. Hassu aatella, että kuinka nopsaa aika kuluukaan. Mä pääsin koti-ikävästä yli vähän alle viikossa, ja elämä rullaillee aikas hyvin täällä. Mun perus huolia on kokoajan toisten vaihto-oppilaiden elämän vertailu omaani ja huoli siitä, että en löydä oikeita ystäviä täältä. Mä niin ikävöin mun hyvii ystäviä ja sellasta ihanan chilliä yhdessä oloa ilman sitä sosiaalista painetta, joka mulla on kaikkien vähän vähemmän tuttujen kanssa.

No anyways mä oon tottunu näihin huoliin ja mun elämä täällä on kuiteski aika ihanaa. Mä tunnen jo nyt et oon paljon 'kypsempi' ja löytäny uusia puoli ittestäni. Vaihtoon lähtö oli elämäni tähän asti paras päätös"

No kuiteski, olin tässä viimeset neljä päivää ranikkolla Tomakin nimisessä paikassa.
Olin siellä mun norjalaisen vaihtarikamun ja hänen perheensä kanssa. Oli tosi kivaa, vaikka välillä heidän perheen 'lomanvietto' tavat vähän poikkes omastani ja sai vähän ikävöimään ja arvostamaan omaa perhettä. Mutta oli kuitenkin tosi ihanaa ja oon kiitollinen tälle perheelle, kun he ottivat mut mukaansa.

Rakastan rannikkoa, kattokaa nyt noita kuvia. DAMN.