lauantai 20. syyskuuta 2014

koti-ikävä

IMG_2276 IMG_2269 IMG_2267 You see me smiling....

Mutta hei se ei oo ihan koko totuus. Viime viikolla se sitten "vihdoin" iski, nimittäin koti-ikävä.
En oo ikinä oikeestaan ikävöinyt kotia (jos ei lasketa jotain ekoja yökylä visiittejä kaverilla kun olin tyyliin ekalla luokalla), sillä pisin aika minkä oon ollut sieltä poissa on kolme viikkoa ja ne kolme viikkoa oli niin hauskat, että en pahemmin kerennyt ikävöimään.

Mä en nytkään ikävöinyt niin paljon, että haluisin oikeesti olla takasin kotona. Mutta jotenkin se näin kahden kuukauden jälkeen iski. Mulla kävi niin, että mun host vanhemmat oli Melbournessa viikon ja mun host isovanhemmat oli meitä vahtimassa täällä kotona. Ja sitten heti kun mun host vanhemmat tuli takasin mä lähdin Yasiin mun vaihtarikamun luo viikoks. No sitten jotenkin mulle tuli siellä semmonen vähän "ulkopuolinen" olo. Oon myös viime aikoina ollut tosi väsynyt, vaikka nukunkin tosi paljon ja se on myös vaikuttanu mun mielialaan.

Oon tän koko kaksi kuukautta yrittänyt olla tosi positiivinen, mikä ei itseasiassa ole ede ollut vaikeeta (koska hei oonhan mä Ausseissa <3), mutta kuvittele kaksi kuukautta täyttä hymyä niin täytyyhän sitä sitten joskus olla surullinenkin...

Eniten ikävöin sitä, että voin olla täysin oma itteni. Esim. aamuisin voin olla vähän ärtyisä eikä kukaan ajattele, että voi vitsi harmi, kun otettiin toi Lilja asumaan tänne kun se on niin kärttynen koko ajan. Itseasiassa kauhee sanoa mutta oon myös ikävöinyt "riitelyä" ja sitä että voi sanoa asiat täysin suoraan niinkuin ne ajattelee, sillä niin me toimittiin Suomessa. Täällä mä olen se, joka sopeutuu, eikä toisinpäin.

Ikävöin myös hirveesti mun ystäviäni, joiden kanssa on aina hauskaa ja joiden kanssa voin olla täytin oma outo itteni, sillä täällä mulla ei todellakaan vielä sellasia frendejä ole. Ja vaikka saisinkin hyviä kavereita täältä, mikään ei voi ikinä korvata mun rakkaita suomikamujani. PUS PUS <3

Kun tulin Yasista kotiin mun hostperheen kyydillä, aloin melkein itkemään autossa, koska tajusin et ei hemmetti soikoon eihän tää oo mun oma perhe. Ja et nää oikeesti aidoisti välittää toisistaan, mutta jos mä teen jonkun virheen, nää saattaa ihan hyvin "hylätä" mut.

Myös se, että oon kuullut kuinka paljon jotkut vaihtarit on tehny asioita ja matkustellu jo kaikkiin isoihin cityihin sai mut tosi kateelliseksi, vaikka en todellakaan saisi vertailla vuottani kenenkään muun vuoteen.

Noooh nää viimeset kaksi päivää jotka oon viettänyt mun oman host perheen kanssa on ollut tosi ihania ja en oo taas kerennyt paljon kotia miettimään. Eli ehkä se pahin on nyt ohi, I hope. Luultavasti ikävöin kotia taas hetken päästä, mutta nyt ainakin tiiän että se menee ohi.

Mutta sanonpahan vaan, että vaihtari elämä ei oo yhtä juhlaa kokoajan. Välillä se on täysin paskaa. Mutta hyvät ajat korvaa huonot ja huonot ajat opettaa.

Rakastan vaihto-oppilaana oloa, vaikka välillä onkin vaikeaa. Ja loppujen lopuksi oon itse asenteellanin vastuussa siitä minkälainen mun vuoteni on. Aivan niinkuin jokaikininen ihminen Suomessa, Ausseissa tai ihan missä muualla tahansa. Eli positiivisuutta kehiin people <3

"The hard times that you go through build character, making you A MUCH STRONGER PERSON. "


lauantai 13. syyskuuta 2014

Vaihtari elämää, ei sen enempää (video)

Heippahei taas pitkästä aikaa. Nyt sain vihdoinkin aikaseks kuvata videon, jee. En jaksanut hirveen paljon käyttää aikaa editointiin ja toi asiakin on vähän tollasta ei ehkä niin kiinostavaa, mutta toivottavasti kuitenkin tykkäätte. Musta on helpompi tehdä videoita, sillä täällä ei jostain syystä tuu otettua kuvia hirveesti, varmaan koska ei sitä järkkäriä jaksa kantaa kokoajan mukana. Pistäkäää laatu hd:ksi. See ya later <3

Eli kommentteja kehiin, haluutteko lisää videoita ja jos joo niin mistä aiheista? :)

maanantai 8. syyskuuta 2014

Spring is here

IMG_2006 IMG_2014 IMG_2002 IMG_2026 IMG_1998 This is what I am going to say in my little speech on Wednesday in Rotart meeting:

'I have been pretty busy lately and but I actually ejnoy it alot. Few weeks ago on Thursday Wendy, Rowan and me went to Batlow's Rotary meeting to listen to young four way contest speakers. There was only one girl speaking, because the two others weren't able to come but the one speech that we listened was really really good. It was interesting to visit other Rotary meeting and the speech gave me better understanding of the Rotary's four way test.

Last Thursday I went to Sydney to school excursion with modern history class. We went to Juwish museum, which was really sad but interesting at the same time. We listened some presentations which were interesting and we also got to hear holocoust survivours story, which was really touching.
In the night we went to Darling harbour to have dinner and we also did some shopping, which was pretty nice.

On Friday I went to Yass to celebrate my friend's, who is going to exchange to Finland, 16th birthday. I was staying the weekend on my other exchangestudent friend's place in Yass.

On Saturday we went to Canberra and we did laser tagging and more shopping and we spent the night playing board games with my friends host family. On Sunday I came back home with Hansie. Thanks for her to driving me, I really aprrucciate it.

We spend nice father's day with my host family and host grandparents. I also send message to my dad in Finland to wish him good Australian fathersday :)

So I had a pretty hectic weekend. But it was really nice, I enjoy action.

Now I am on holiday's because I am not doing the exams and after the exams we have the two weeks holiday. I am going to Yass again this weekend but I don't know am I going to do anything else in the holidays. I hope I get to go somewhere, but I don't know yet.

 Last thing I want to say today is even if my life is starting to feel pretty normal here, I absolutely love Australia and I am still always as surprised when I see these cockatoo birds flying around. I hope you all enjoy living in Australia, cause it is a pretty beautiful country.'

I hope that cleared a bit what I have been up to. Now since Im soon gonna be on holidays and I will have alot of free time, I will film a video and probably make more blogposts. Usually Im really keen for holiday's but now I actually a bit scared, do I have anything to do. Well I just haveto call all my friends trough and see if someone wants to do something with me :D

Now im off to try basketball, I'm scared how it is going to be cause I have no idea how to play it but will see how it goes...

Kisses from Australia xx