keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

my language trip

Ajattelin nyt kirjottaa tällasta postausta tän Maltan matkan tekemisistä ja kohokohdista. Myöhemmin teen sitten vielä postauksen jossa kerron plus ja miinuspuolia ja mielipiteeni tästä matkasta ja myöskin ostokset meinaisin teille esitellä. Jos teitä ei huvita lukea mun koko matkaselostuksiani, tsekatkaa vaikka vaan kuvat ja skipatkaa alas tohon "pähkinänkuoriosioon".
dssdsd PicMonkey Collagegfg tämäkin PicMonkey Collageijjj Tosi vaikeeta alottaa kertomaan kolmen viikon kuulumisia ja supistaa ne yhteen vaivaiseen postaukseen. Mun ajatuksen on vieläkin vähän hajalla ton matkan jälkeen ja en tiiä yhtään mistä alottaisin. No ainakin sää oli kokoajan meidän puolellamme ja saatin nauttia +30 asteen helteistä koko kolme viikkoa, en valita. Meillä oli myös mukavat liiderit ja erityisesti yksi ranskalainen liideri oli aivan huippu !
a980 Olin siis kielimatkalla 2-22.7 Maltalla, Sliemassa. Olin Action Aqua kurssilla joka tarkoitti sitä, että meillä oli vain joka toinen päivä koulua koska joka toinen päivä oli vesiurheilua. Tää kielimatka ei todellakaan ollut minkäänlaista lomailua ja oltiinkin kokoajan menossa paikasta toiseen, siitä johtuen makaan nyt sängyn pohjalla kipeenä kirjottamassa tätä. En halunnutkaan mitään löhölomaa, mutta nyt oon onnellinen että kesälomaa on vielä jäljellä sillä tässä on nyt 3 viikon univelat maksettavana.gddsfdd PicMonkey Collageijjll PicMonkey Collagewassf PicMonkey Collagejjljljl Matkan alussa siellä lentokentällä tuntui, että ei helvetti oon ainut joka on täällä yksin ja en varmasti saa kavereita ja meinas ihan pupu tulla pöksyyn:D Hetken kun siinä kerkesin panikoida niin kuitenkin uskaltauduin puhumaan uusille ihmisille, eikä se tuntunutkaan enään niin hirveältä kun oli ympärillä ihmisiä jotka oli ihan samassa tilanteessa. Heti siellä lentokentälläkin pisti jo silmään se, että kielimatkalle varsinkin suomesta lähtevät ihmiset on suurimmaksi osaksi tyttöjä. No kuitenkin lennettiin Frankfurtin kautta Maltalle ja jo siinä lentomatkan aikana sai hyvin tutustuttua uusiin ihmisiin, vaikkakin ihmiset joihin tutustuin olivat eri kurssilla kuin minä.
PicMonkey Collagejkkjioioa8899 PicMonkey Collageijoj khhk Saapumisen jälkeen meidät jaettiin huoneisiin ja sitten saatiinkin vaan tutustua hotelliin ja illemmalla oli opastettu kaupunkikierros. Ensimmäiset päivät oli aivan täynnä odottelua ja se tuntui välillä jopa vähän naurettavalta, mutta toisaalta sen ymmärtää kun liikutaan ison ryhmän kanssa.
Ensimmäisinä päivinä meillä ei ollut koulua, koska odoteltiin että ruotsalaiset saapuu ja että aloitetaan koulu niiden kanssa yhdessä. Päivät kului EFn beach clubilla uiden ja aurinkoa ottaen, poolilla samoissa merkeissä, shoppaillen ihanissa kaupoissa joista uudeksi lempparikseni muodostui kauppa nimeltä Tally Weijl, mutta eivät Bershka, Stradivarius, Terranova tai New Look kauaksi ykköspaikasta jääneet.
PicMonkey Collagegfghggh PicMonkey Collagekjhjkh PicMonkey Collagekllkl Ensimmäisinä päivinä hengailtiin lähinnä suomalaisporukassa ja tuntui, että ei koskaan tulla puhumaan englantia kenelläkkään. Pian kuitenkin tutustuttiin kolmeen aivan sairaan mukavaan jätkään ja niille puhuttiin sitten englantia, josta sitten sai lisää itsevarmuutta mennä puhumaan muillekkin.
PicMonkey Collageklll PicMonkey Collageloölö Ensimmäisinä päivinä oli myös aika paljon diskoja ja bileitä ja niissä suurimmissa bileissä oli oikeestaan aika hyvä meininki. Kaikki vaan tanssi ihan täysillä ja oli menossa mukana vaikka ne EFn diskot olikin tietysti alkoholittomia. Mullakin oli oletus, että kielimatkalla tulee biletettyä muuallakin kun efn juhlissa ja se sääntö jossa sanotaan että jos jää kiinni alkoholin juomisesta, ostamisesta tai hallussapidosta lähetetään ilman varoistusta omalla kustannuksella kotiin olis vähän niin ja näin. Säännöt oli kuitenkin aika tiukkoja ja voin varottaa, että ainakaan EF:n kautta ei Maltalle kannata lähetä bilettämään. Ihmisiä tosiaan lähti kotiin alkoholin käytön takia. Puhuttiin sellasille ketkä olivat viime vuonna olleet Maltalla EF:n kautta ja juhlineet kokoajan, mutta nyt kun siellä viime vuonna kuoli venäläinen tyttö, säänöt on kiristyneet tosi tiukoiksi. Ei se siis toisaalta mua hirveesti haitannut, koska en sinne lähtenyt bilettämään mutta tää on kyllä hyvä tietää kielimatkaa varatessa.
PicMonkey Collagelölö PicMonkey Collageokh PicMonkey Collagettdf Koulu oli oikeestaan ainakin tossa Action Aqua kurssilla aika turhaa, eikä siellä tosiaan paljoa oppinut. Toisaalta ainahan englannin kuunteleminen ja puhuminen auttaa sen oppimisessa joten eihän ne koulupäivät aivan tarpeettomia olleet. Meillä oli siis jokatoinen päivä sitten vesiurheilua, joista upeimpana kokemuksena mieleen jäi laitesukellus. Se oli sairaan upeeta ja se oli kun olis toiseen maailmaan mennyt. Ehdottomasti jotain sellasta mitä kaikkien pitäisi kokea ! Me myös snorklattiin, saatiin meripelastus/ensiapukurssi englanniksi, lainelautailtiin, purjehtittiin ja muuten vaan uitiin.
PicMonkey Collagelööl Tän kolmen viikon kohokohtia on vaikee eritellä, koska kokonaisuudessan tää oli niin upea kokemus mutta jos Maltalle olet menossa niin ehdottomasti kannatta vierailla Blue Lagoonissa ja mennä veneretkille luoliin. Maltan parhaita puoli olivat ehdottomasti kirkkaan turkoostit vedet ja kallioluolat.
weewfe thistoo Kun oli kotiinlähdon aika en meinannut uskoa että kolme viikkoa on jo kulunut, se vaan vilahti ohi. Oon tosi ylpee siitä, että kaikki sujui hyvin ja että pärjäsin ilman vanhempiani ulkomailla kolme viikkoa. Olisin voinut jäädä paljon pidemmäksikin aikaa! PicMonkey uytgyuy vfdxfxv Tässä vielä mun mietteet pähkinänkuoressa:
Rakastuin ihaniin vaatekauppoihin, ihmisten iloisuuteen, tuntemattomien hymyihin, paahtavaan aurinkoon, kannattelevaan meriveteen, maltalaiseen jäätelöön, laitesukellukseen, mereen ja merenalaiseen maailmaan, kallioilta hyppimiseen, smoothieihin ja uusiin ystäviin.
a764 Vihastuin kuumiin ylitäysiin busseihin, huonoon asiakaspalveluun, EF toimintaan, sääntöihin, epäterveelliseen ruokaan, aikasiin herätyksiin ja väsymykseen.
Opin kärsivällisyyttä, erilaisten ihmisten kunnioitusta, englannin puhumista ja uusiin ihmisiin tutustumista.
a895 Kielimatkasta jäi käteen kasa uusia ystäviä, joita toivottavasti tulen tulevaisuudessakin näkemään, kansainvälisyyttä, hirmuisesti itsevarmuutta, päivettynyt iho, uusia vaatteita, silmistä lähes tippuneet ripsenpidennykset, haikeus joka tuli jättäessä taakse tärkeitä ihmisiä varsinkin ulkomaalaisia joita on niin paljon vaikeampi tulla jatkossa näkemään kun suomalaisia ja kaikista tärkeimpänä ihania muistoja ja kokemuksia.
täääki Vaikka välillä kuinka vitutti niin oli kyllä aivan käsittämättömän upeet kolme viikkoa, niin täynnä elämää ja iloa. Rakastan matkustamista ja toi vaan vahvisti mun aikeita lähteä kiertämään maailmaa.
aaa653

72 kommenttia:

 1. Voi että miten ihana postaus! ❤

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. siis vau, toi sun reissu kuulostaa ihan uskomattoman ihanalta! olispa itelläki rohkeutta lähteä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä elämäni parhaita viikkoja<3 kannattaa lähteä! Siinä sitä rohkeutta sitten tulee:)

   Poista
 4. näyttää kyllä ihanalta! ja noissa kuvissa, jotka on otettu jo vähän auringon laskiessa, on täydelliset sävyt ja ihana tunnelma ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia ihan hirveesti!:**

   Poista
 5. niin superihania kuvia ja tekis itekki mieli lähtee kielimatkalle varsinkin tän sun postauksen perusteella!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdelähdelähde! Et tuu katumaan:)<3

   Poista
 6. Samaa mieltä muitten kans - aivan ihana postaus<3 Mukavaa ko kerroit rehellisesti noista niin hyvistä ko huonoistaki puolista. Pakko vielä sanoo, että näytät kaikissa kuvissa niin upeelta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana ihana kommentti!! <3 kiitoksia:3

   Poista
 7. Ihana postaus ja upeita kuvia! Oli kivaa luettavaa, kirjotat sujuvasti :)

  • minttusblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Löysitkös ketään erityistä kundia sieltä..? ;DD
  Ihana blogi ja oot ihana, oon seuraillu näin "sivusta" jo vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli mulla vähän säätöä siellä ;3 mut kiitos paljon !!

   Poista
 9. aiva ihania kuvia:) ja vaatii kyllä rohkeutta lähtee ilman kaveria kielimatkalle, rispektit siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) juu oli se kyllä tosi iso askel mullekkin! Mut nyt ei lukio tai vaihto enään pelota niin paljon:D

   Poista
 10. Ooi ku kuulosti kivalta toi reissu! Tosi kivojakuvia! :)

  VastaaPoista
 11. Oi vitsi kuin ihanalta reissulta vaikutti ja upeita kuvia otit!<3 tuli kauhee hinku itellekkin päästä jonnekkin lämpimään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos karooo<3 juu noi lämpimät maat on vaan niin bueno!

   Poista
 12. Oon miettinyt EF:n kielimatkaa mutta niin, olitko tyytyväinen järjestelyihin, sääntöihin, tapoihin jne. ? Niinku jos ajatteleee vaan efn kannalta. Eli siis suosittelisitko lähteen efn kielimatkalle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen piakkoin sellasen mielipidepostauksen ja siinä kerron hyvistä ja huonoista puolista ihan kunnolla! Mutta siis efn kanssa oli pikkasen ongelmia ja joihinkin juttuihin olin aika pettynyt mut kyllä mä suosittelisin lähtemään, ainakin jos ei ole mahdollisuutta muuten lähteä ulkomaille ilman vanhempia!:D

   Poista
 13. Ihanii kuvii! itekki oon ollu Maltalla, kiva paikka on. :)
  Mut mietin tässä, mikä sut sai tossa EF toiminnassa ja säännöissä vihaseks? ja oliko sen sun matkan kautta tarjottu ruoka sitten jotenkin epäterveellistä? /:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) no siis olin välillä ärtynyt niihin sääntöihin kunn ne oli niin tiukkoja ja niistä hengellä ja verellä pidettiin kiinni! Illalla pienikin ääni kuului huoneesta käytävään ja valituksia satoi ja osa liidereistä välitti vaan työnsä säilyttämisestä eivätkä oikein suostuneet auttamaan kunnolla. Ja ruoka oli melkein kokonaan pastaa ja paahtoleipää, ja mä olin maksanut 90€ erikoisruokavaliosta, enkä saanut mitään erityistä. Nää on kuitenkin vasn sellasia pikkuseikkoja joiden kanssa pystyi elämään! Oli upea matka, en valita<3

   Poista
 14. mistä toi sun kaverin valkonen peplum paita on? :)

  VastaaPoista
 15. tää ei nyt liity mitenkään tähän aiheeseen, mutta kuinka pitkä oot?:D oot ihan super kaunis!!

  VastaaPoista
 16. Iha mahtava postaus ! :-) Tosi kiva ku jaksoit noinki tarkkaan kertoo kaikesta, iha mielenkiintosta lukee tollasesta kokemuksesta :-) ja hei aivan upeita kuvia !!

  VastaaPoista
 17. oot muuttan jotenkii sun kirjotustyyliä sillee yhtäkkisesti.. nyt uskallat jo vähän kiroillakki täällä ku ennen (3 viikkoo sit) koitit kirjottaa ku joku ellen toimittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhhaa okei! Mä en ite tykkää hirveesti kiroilla kirjottaessani, koska en ite tykkää sellasta tekstiä lukea mut kyllä sitä nyt välillä voi vähän vitutusta ilmaista:,,D

   Poista
 18. Aivan ihania kuvia! Hyvä jos jäi hyvät muistot käteen ;)

  VastaaPoista
 19. Heiii teillähän oli sama liideri kun mulla oli, erika oli ihan huippu! :)
  -Sonja

  VastaaPoista
 20. Voi olin just ite Maltalla kielimatkalla ja näitä kuvia katsellessa tuli niin ikävä takaisin :'( Olin ite isäntäperheessä ja aika helposti pääsi baariin jos halus :D Vielä sellanen kysymys, että miks vihastuit EF:m toimintaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaaa vitsi helmi! Sielt resortista ei kyl päässyt mihinkään:DD kerron siitä myöhemmin...

   Poista
 21. Tuntuuks susta et opit tuol puhuu paremmin englantii? :)

  VastaaPoista
 22. No vihdoinkin olet palannut! Täällä jo kansanjoukot mellakoivat kaduilla, koska luulivat sinun kadonneen lopullisesti; autoja käännettiin, rakennuksia poltettiin, hallitusta vaadittiin eroamaan ja lopulta poliisi joutui turvautumaan kyynelkaasuun palauttaakseen järjestyksen. Mutta nyt on kaikki taas hyvin.
  :)
  PS. Kiroilu ei mielestäni oikein sovi hienolle ladylle, mutta se on vain minun mielipiteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että mua on kaivattu:33 en mä sitä itsekkään hyvänä tapana pidä!

   Poista
 23. vähän siistiä kun toi yks teidän ryhmästä on mun kaverin kaveri:D mut tosi kivoja kuvia ja ihana blogi, yks lemppareista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa vähänkö siistiä! Kuka?8) ja kiitos<3

   Poista
 24. eiikäää tuli kamala ikävä maltaa! olin ite siel kaks vai kolme vuot sitte ja sillonki siel kuoli venäläinen tyttö meiän hotellissa just yks ilta!! ja must tuntuu et mua vitutti samat asiat ku sua tol kielikurssil.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vähän siistiä ku säkin oot ollu tuolla!!!:) voi ei, ihan kauhee tollanen! Haha hyvä me, samiksii;,,,D

   Poista
 25. kai tulee ostospostaust :))))

  VastaaPoista
 26. heheeei sinäkin! kai oot tulos reunion paardeihin??? :D

  VastaaPoista
 27. ihana postaus♥ vaikuttaa tosi onnistuneelta matkalta!! oot ihana pus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) oli ihana matka! Plus säkin

   Poista
 28. Ihana postaus ja ihania kuvia! näitä kuvia kattoessa tuli ikävä omaa maltan reissua!

  VastaaPoista
 29. Ihania kuvia!! ♥ Varmasti aivan mahtava reissu :-) Pakko päästä jonnekin kielikurssille yms. ensi kesänä!

  http://kisstherain-p.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 30. mitä helvettii mä tunnen ton luisin :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sun blogi on aivan ihana :) onks sul kik ? Halusin tulaa kysyy muutamii kysymyksii itse lähden ens kesänä parhaan kaverini kanssa kielimatkalle maltalle (sliemaan) 3vko :)<3

   Poista
  2. kiitos !:3 ja juu on mulla, se on liljaemilia. Tuu vaan rohkeesti kysyyn (:

   Poista
 31. Pystyyks sulle laittaa missää viestii kielimatkoihin liittyen? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistä mulle facebookissa kaveripyyntöää niin siellä voin sitten mielelläni vastailla! :)

   Poista