torstai 20. kesäkuuta 2013

12 päivää Maltaan

Otsikossa kiteytyykin kaikki oleellinen. A P U A nyt jännittääää !
Okei, siis uusille lukijoille ja muillekkin jotka eivät tiedä mistä puhun, niin olen siis lähdössä 2.7 
(onkose  oikeesti jo noin lähellä?!?!?) tiistaina Maltalle kolmen viikon kielimatkalle. Hyvä kun saan just ja just tajuttua, että nyt on oikeesti kesäloma niin yhtäkkiä sitä ollaankin sitten jo pakkailemassa Maltalle.
Collagecsd Oon nyt alkanut fiilisteleen tätä lähtöä, selailemalla kuvia sieltä ja oon kyllä aika innoissani. Toisaalta en oikeen tajua, että oon oikeesti lähdössä. Pelottaa myöskin miten tuun saamaan kavereita ja miten pärjään koska täytyy saa puhua englantia. Mun pitää vaan lähteä avoimella asenteella ja valmistautua vastoinkäymisiinkin, koska niitä varmasti kolmeen viikkoon mahtuu. Mulla ei oo oikeestaan mitään suurempia oletuksia siitä matkasta. Ehkä sillä tavalla saa kaiken irti siitä kun ei oo kuvitellut ja haaveillut liikoja. Tottakai mä haluaisin siellä ainakin ruskettua, löytää uusia ystäviä, varmentua mun englannin kielen kanssa ja tietysti muutenkin nauttia elämästä ja ajasta siellä. Mutta päivä kerrallaan!
Collage Tää matka tuli nyt niin tarpeeseen, koska oon kyllästynyt Suomeen ja mulla on muutenkin hirvee hinku matkustaa. Viime yökin meni kokonaan etsiessä tietoa vaihtovuodesta. Jonka mä haaveissani viettäisin Autraliassa, oon sitäkin unelmaa ehkä jo vähän lähempänä kun vanhemmat ei ole sitä ajatusta täysin tyrmänneet. Ehkä tää blogi vuoden päästä onkin sitten vaihtariblogi, ei sitä tiedä. Mä oon ihan sekaisin siitä mitä haluasin tehdä elämässäni ja siitä kuka mä oiken olen, mutta yks suunta mulla on. Ja se on matkustaminen, mä haluan matkustaa ja nähdä kaiken. Tästä se sitten kai alkaa!

Matkalle otan mukaan läppärin ja saatan sieltä postailla jos löytyy wifi ja aikaa jää. Kuvia ainakin aion ottaa paljon, joten jos tää kolme viikkoa on hiljaista (lukuunottamatta jotakin ajastettuja postauksia, joita ehkä voisin tehdä) niin sen jälkeen sitten ainakin paljon kuvia tiedossa. Multa saa kysellä kaikkee tähän kielimatkaan liittyviä juttuja, tällä hetkellä osaan vastata sen varausta ja valmistelua koskeviin kysymyksiin ja matkan jälkeen luultavasti vähän paremmin kaikkeen muuhun. Että kysykää ihmeessä!

Mä olisin myös tosi kiitollinen kaikista vinkeistä, joita te jotka ootte jo kielimatkalla olleet osaisitte antaa, varsinkin pakkaamiseen liittyen. Please help me :)

46 kommenttia:

 1. Ruskettuu tuut ainaki! Mun serkku oli just vuos sitte tähä aikaa maltalla kielimatkalla 3viikkoa! Hän tuli niiiin niggana sieltä pois että huhhu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa ihanaaa ! En oo ikinä ruskettunu kunnolla XDXD

   Poista
 2. Mä olin viime vuonna kolme viikkoa maltalla kielimatkalla :) ainakaan pitkiä vaatteita ei kannata ottaa :DD siel oli just tos heinäkuun aikaa ni jotain 40 astetta lämmintä jokapäivä, eli tosi kuuma. Ja mä olin musta ku tulin sielt, ku rusketun muutenkin niin helposti :D kamera ehdottomasti mukaan ja ota paljon kuvia! :) hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooooi ihanan kuulosta ;) Juu otan tottakai ! ja kiitos paljon :----D

   Poista
 3. meetkö ef:n kautta vai sts vai mikä? :) ja hyvää matkaa sulle, pidä kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ef:n kautta ! :) Ja kiitos paljon♥

   Poista
 4. Ite olin pari vuotta sitten Englannissa kielikurssilla ja se oli ihan mahtava matka! Vaikka EF olikin aika perseestä niin päällimmäiseksi jäi kuitenkin hyvät muistot ja ihanat uudet ystävät, joista yks espanjalainen on itseasiassa tulossa mun luo loppukesästä :) Eli kivaa siitä tulee, nauti täysillä! ♥ :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii ihana kuulla että sulla oli kivaa toivottavasti mullekkin tulee yhtä hauskaa!♥ (:

   Poista
 5. jos kerran menet 12 päivän päästä niin eihän se ole ensiviikolla:o? mutta maisemat näyttää älyttömän ihanilta ja yks tuttu oli ollu ja sano että oli uskomaton kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahah oon ihan sekasin päivistä XD eli siis ei ens viikon vaan sitä seuraavan viikon tiistaina :--D oi vitsi kiva kuulla !

   Poista
 6. Oi ihanaa kielimatkaa! Olin viime kesänä myös maltalla ja oli kyllä paras kesä ikinä! Vamasti tuut saamaan kavereita. Muista nauttia kolmesta viikosta Maltalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksii♥ jeees, en jaksa millään odottaa !

   Poista
 7. Yks tuttu lähti tänää Maltalle. :) pidä hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha siistiä :) juuu mä pidän !

   Poista
 8. Mä olin viime kesänä 3 viikkoa kielimatkalla Englannissa. Voisin jopa sanoa, et ne viikot oli mun elämän parasta aikaa :) Lähin kans yksin matkaan, mutta palasin monen uuden ihanan ystävän kanssa takaisin. Vaikka päällimmäisenä reissusta jäi mieleen hyviä muistoja, ei tietysti näiltä ärsyttäviltä vastoinkäymisiltäkään voinut välttyä.. esimerkiksi meidän liideristä ei oikeastaan koko reissulla ollut asioiden hoitamisessa mitään apua ja asuntola oli aika kamala mesta :D mut ne oli kuitenkin aika pikkuseikkoja.. nauti sä matkasta maltalle, varmasti tulee olemaan hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi vitsi ihana kuulla että tykkkäsit ja sait kavereitakin vaikka lähti yksin ! Helpottaa munkin jännitystä :-----DDD Juu kyllähän niitä vastoinkäymisii pakostikkin aina tulee, juu kiitooos <3

   Poista
 9. ooo mä oon kans menossa maltalle kielimatkalle ens kesänä, kerro sitte millasta oli! :D

  VastaaPoista
 10. WAU! Mä oon unelmoinut kielimatkasta vaikka kuinka pitkään, iski kyllä kateus! Sun matkasta tulee varmasti ikimuistoinen, pääset kokeen kaikkee uutta ja näkeen maailmaa. Ootko menossa yksin & onko EF, STS vai joku muu järjestäjä? :-) Hyvää matkaa! Toivottavasti mäkin pääsisin enskesänä toteuttaan mun kielimatkaunelmia. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen yksin ja EF:n kautta :---D Ja hei toivottavasti säkin pääsisit ens kesänä kielimatkalle, ja kiitos ♥

   Poista
 11. Voiei miten pärjään 3 viikkoa ilman sun postauksia!!
  Pidä parasta ja nauti kunnolla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD hahahah ihana kommentti! Kiitos ♥

   Poista
  2. Hyvä Anonyymi,
   Olet selvästikin addikti--riippuvainen tästä blogista. Tunnistan itsessänikin samoja oireita, vaikka vielä kuukausi sitten en edes tiennyt tämän blogin olemassaolosta.

   Jos tulevat 3 viikkoa aiheuttavat sinulle vieroitusoireita, sinulle tulee todennäköisesti vielä suurempia vaikeuksia syksyllä, kun blogin pitäjä menee lukioon ja väistämättä postailee harvemmin kuin tähän asti. Oletko harkinnut mielikuvaharjoittelua? Itse pääsin visualisaation avulla eroon tupakasta. Olen siis keski-ikää lähestyvä Mies-Henkilö, ja ehdin polttaa kymmenisen vuotta ennen kuin lopetin noin 7-8 vuotta sitten. Halusin tutustua erääseen urheilulliseen Nais-Henkilöön, mutta en uskonut, että hän olisi ollut kiinnostunut minusta niin kauan kuin tupakoin. Siispä hankkiuduin eroon tupakasta siten, että aina kun teki mieli röökiä, suljin silmäni ja kuvittelin itseni sellaiseen raikkaaseen ympäristöön, joka oli mahdollisimman kaukana tupakansavuisesta huoneesta--välillä kävelin mielessäni autiolla hiekkarannalla, välillä kiipeilin Kalliovuorilla. Olin niin ihastunut siihen Nais-Henkilöön, että pakotin itseni lopettamaan. Mutta niinhän siinä kävi, että kun parin kuukauden lakon jälkeen olin vihdoin varma, että olin päässyt lopullisesti tupakasta eroon, se Nais-Henkilö oli jo ehtinyt ruveta seurustelemaan jonkun kaksimetrisen karpaasin kanssa... Meistä ei siis tullut paria, mutta tupakka jäi, joten ihan turhaa vaivaa en nähnyt.

   Niin, sitä minä vain, että luultavasti Lilja-addiktitkin pystyvät pääsemään eroon riippuvuudestaan, jos vain kuvittelevat mielessään Liljan mahdollisimman inhottavaksi ja epämiellyttäväksi ihmiseksi. Aina kun tulee tätä blogia ikävä, pitää vain sulkea silmät ja kuvitella Lilja tukka sekaisin, rööki huulessa, tölkki kädessä kiroilemassa jossain puistonpenkillä. Tai jotain vastaavaa.

   JN -- Kaikkein alojen päivystävä erikoisasiantuntija

   PS. Minulla on kyllä sellainen aavistus, että nyt taidan mokata kirjoittamalla tänne teiniblogiin tällaisia jaarituksia. Varmaankaan ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa en tätä viestiä lähettäisi, mutta olin äsken pihalla grillaamassa ja siinä sitten tuli otettua pari bisseä ja oltua auringossa varmaan vähän liikaa, joten ehkä siinä syy, miksi itsehillintä petti. Anteeksi jo etukäteen...

   "I'll get me coat"

   http://www.youtube.com/watch?v=lfJAHASV8k8

   Poista
  3. Ensimmäinen ajatus tästä kommentista: WTF!:D hahahahahaahahahahahahahahahahhaahhahaahahahhaahhaahahahahah oikeesti miten tupakasta eroon pääseminen nyt liittyy mitenkään mihinkään. Ja uskon että liljasta nyt ei sais yrittämälläkään huonoa mielikuvaa:D

   Poista
  4. JN kiitoksia tästä valaisevasta kommentista :----D

   Toinen anonyymi hahah vähän samaa mä jossain vaiheesa mietin, ja kiitoksia toi oli ihanasti sanottu♥

   Poista
  5. Pöh. Yritin vain olla humoristinen, mutta huonolla menestyksellä kuten yleensä. Ettekö te nyt saaplari sentään tajua, että mulla on menossa keski-iän kriisi, ja yritän epätoivoisesti etsiä kadotettua nuoruuttani ja saada edes jonkinlaista katu-uskottavuutta kirjoittelemalla jaarituksiani nuorison blogeihin? :P
   JN

   PS. Onko säälittävää, jos aikuinen ihminen käyttää hymiöitä? No ei tarvitse vastata, koska tiedän jo vastauksen. Toivotan hyvää matkaa sinulle sinne Maltalle. Jos selviät siitä muutamasta viikosta ilman suuria raivonpurkauksia ja lamauttavaa koti-ikävää, niin luultavasti selviät myös koko vuodesta ulkomailla. Nykyäänhän ei kai koti-ikävä ole niin suuri ongelma, kun on nämä reaaliaikaiset sähköiset yhteydet ympäri maailman, mutta silloin kun minä olin nuoria ja vaihto-oppilaana, piti ensin matkustaa 100 mailia Wells Fargon postivaunuilla intiaanien hyökkäyksiä uhmaten lähimpään kaupunkiin, missä oli lennätin jne...

   Poista
 12. you stole my place biatch >8( eivaa _Australia_ ah sinne heti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD haha juu oon sitä aika kauan miettiny sen USAn rinnalla, mut en oikeen oo viittiny sitä mainostaa kun se oli niin epävarmaa ja on kyllä vieläkin. Mut joo sinne heti!! ♥

   Poista
 13. meeks jonku kaverin kaa vai yksin, ja jos meet yksin ni jännittääks sua se? ja meeks mille kurssille nii semmoselle mis on vaa suomalaisii vai sille normille, vai sit johku eri? :D ku mul ois toiveena päästä ysin jälkee sinne maltalle tanssikielikurssille ef:n kautta... Ja ois kiva sit sen reissun jälkee just kuulla todenmukasesti huonoista ja hyvistä puolista niin matkakohteest ku kielimatkast yleensäki, koska se auttais ymmärtää et minkälaist se OIKEESTI on :D mut älyttömän mahtavaa reissuu ja ota munki puolest kaikki siit irti, ehkä mäki viel jossai vaihees pääsen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen yksin ja kyllä jännittää :ZZZ
   Meen sellaselle action aqua kurssille, et siel on muitakin kun suomalaisii siinä mun ryhmässä ! Mut joo mä teen kyllä sitten ihan sellasen rehellisen postauksen niistä miinus ja plus puolista (---: Joo mä nautin, ja sormet ristiin että säkin pääset !

   Poista
 14. meetkö EF kielimatkalle vai mille? :) aattelin ite mennä kielimatkalle ens kesänä just Maltalle ja ootan innolla saada kuulla vähän kokemuksia sieltä sitten kun tuut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EF juu :) Juuu, kiva kun voin auttaa sit teitä ketkä ootte seuraavina kesinä menossa, mun omilla kokemuksillani !

   Poista
 15. oi vitsi oon nii kateelline sulle:( oon nyt alkanu miettimää jos ens kesänä lähtisin jonnekki kielimatkalle! meetkö sts vai ef kautta?
  ihanaa matkaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen EFn kautta, ja kiitos ♥ Teen sitten kunnon postauksen siitä millasta siellä oli niin saat sitten kuulla kokemuksia ainakin !

   Poista
 16. itse olin viime vuonna ja super mahtava matka oli! toivottavasti oot menossa isantaperheeseen! (. meeks tonne st. julians siel ite olin oli tosi kiva ja saisitpa Roderickin paikalliseks liideriks ! ei tossa pakkauksessa ihmeellista ole, kylla siella tulee ostettua vaatteita ja no ehk' yhdet pitkat housut mutta ei enempaa, huppareita ym voi ottaa ehk yhden koska niit tarvii vain illalla kun jos menee jollakin bussilla kotiin ne on super kylmia ja voi tulla helposti kipeeks siita, pyyhkeita kannattaa ottaa kaksi toinen ainakin rannalle ja toinen kotiin suihkuun, ite taisin sillon ottaa liikaa kenkia mukaan ,shortseja ja toppeja mukaan kannattaa ottaa jokin iso kassi minne saa ranta ja koulu kamat kaikki samalla mukaan, me saatiin viim vuonna reput mutta nekin menee sitten matkan aikana rikki,mitaan sade kamoja et kylla tarvii! tossa nyt jotain mita nyt muistu mieleen, sori mulla koneessa nappaimet rikki en saa tehtya hymioita ja nuo a ja o pisteilla ei toimi, mutta toivottavasti oli edes jotain apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen resorttiin :( Meen Sliemaan, mikä on kyllä viissiin aika lähellä St.julianssia! Mutta heeei kiitos paljon, oli tosiaankin apua :)

   Poista
 17. Munkin haaveissa on vaihtarivuosi lukion kakkosella! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, vähän siistiä :) Toivottavasti päästään!

   Poista
 18. Mä olin mun perheen kanssa viime syysloman aikaan kaks viikkoa Maltalla! Ihan sairran kiva paikka ja tosi kiva ku se on niin pieni nii voi nopeesti matkustella ympäri saarta. Ja Cominon saarella oleva Blue lagoon on ihan huippu paikka! Siellä kannattaa käydä jos on vaan mahollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okeei ihana kuulla :) Ja kiitti vinkistä !

   Poista
 19. hauskaa, mä oon just viides päivä lähdös australiaan kielimatkalle (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikäää, siistiä ♥ pidä hauskaa!

   Poista
 20. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi eiii, vahingossa poistin tän kommentin vaikka piti julkasta se :----DDDD

   Poista
 21. eivitsi! iteki oon suunnitellu ens kesänä maltalle kielimatkalle kolmeks viikoks lähtöä ! mut se paikka minne oisin siellä halunnu on lähteny vissii pois, ainakin EF:n kautta jos menee :D minnepäin sä oot menossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa siistii :) Mä meen Sliemaan !

   Poista